Het aanpassen van de verlichtinginstallatie.
Vanuit onze filosofie dat duurzaam beheer en toepassing van duurzame producten een toekomst voor de kinderen nu en in de toekomst kan bieden,hebben wij bij de Theo Thijssen school te Assen geadviseerd om over te stappen op led- verlichting voor alle ruimten.

Omschrijving van de werkzaamheden:
De bestaande tl armaturen zijn volledig vervangen door nieuwe armaturen bestaande uit een profiel, voorzien van led modules, driver en een prismatische afscherming.

De aanwezige noodverlichting is eveneens vervangen door armaturen met led. De led modules hebben een levensduur van minimaal 50.000 uur

 

Bewegingsensoren
Tevens hebben we gewerkt met bewegingsensoren waarmee alle verlichting schakelt.
Op deze manier wordt voorkomen dat de verlichting ’s avonds mogelijk aan blijft in de lokalen.

Daglichtregeling
Daglicht beïnvloedt het dag en nachtritme voor mensen, tijdens activiteiten maar ook tijdens rustmomenten. In het onderwijs een bekend feit. Niet voor niets wordt in het onderwijs een pauze ingelast waarin de leerlingen buiten kunnen spelen.

Het lichtniveau en de lichtkleur spelen dus een belangrijke rol in het welzijn van de leerlingen en docenten.
Op het moment dat voldoende daglicht het lokaal binnentreed, zodat het gewenste lichtniveau gehaald wordt op het werkvlak, wordt de verlichting terug gedimd.

De energiebesparing welke u kunt bereiken door het toepassen van Led bedraagt ongeveer 40 % van het energieverbruik in de lokalen. Door het toepassen van bewegingsmelders en daglichtregeling wordt er nog 25% energie bespaart.

Monteurs: Stephan Dekker, Stephan van de Vegte, Roy Nijen Twilhaar Erwin Vagevuur