Leerkes kan uw bedrijfspand, naast zuinige LED verlichting, ook voorzien van zonnepanelen

Algemeen:

Door het gebruik van zonnepanelen wordt er een bijdrage geleverd aan een vermindering van de CO2-uitstoot, een besparing op het verbruik van fossiele brandstoffen en een grotere onafhankelijkheid van energiecentrales. Al meer dan 50 jaar wordt er zonne-energie toegepast.
Het is een schone energiebron die geen maatschappelijke nadelen heeft, zoals veel andere duurzame bronnen. Zonnepanelen zijn dus een duurzame investering.

 Vakkundig advies en installatie

Wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden voor uw situatie te bespreken. Als ervaren installateur weten we precies hoeveel panelen nodig zijn om aan de energievraag te voldoen. Vervolgens ontvangt u op vrijblijvende basis een scherpe offerte. Bent u eenmaal akkoord, dan kunt u rekenen op een vakkundige en nette installatie.

Financieel aantrekkelijk

Dankzij de SDE+ subsidie zijn zonnepanelen ook interessant voor grootverbruikers.
Als uw hoofdaansluiting groter is dan 3 x 80 Ampère valt u onder grootverbruik. Omdat een grootverbruiker relatief weinig betaalt voor stroom, is het zonder subsidie niet rendabel om te investeren in zonnepanelen. De SDE+ maakt een investering in zonnepanelen wel interessant en richt zich op bedrijven en (non- profit) instellingen.
De pv- installatie dient uit minimaal 15 kWp te bestaan, oftewel 60 zonnepanelen.

Is uw hoofdaansluiting kleiner is dan 3 x 80A? Dan valt u onder kleinverbruik en zijn interessante rendementen haalbaar, met een investering in zonnepanelen.

Voor veel bedrijven, Vve’s  en sportaccommodaties is zonnestroom al goedkoper dan grijze stroom. Dankzij verschillende fiscale aftrekmogelijkheden zoals MIA, VAMIL, ISDE en KAI, kan de gedane investering al snel worden terugverdient.
U mag tot 169,5 procent van uw investeringen in duurzame energie binnen twee jaar aftrekken. In de praktijk betekent dit dat u tot 30% van uw investering in zonnepanelen kunt terugkrijgen via de Belastingdienst.

Voor wie zijn zonnepanelen zakelijk interessant?
– Bedrijven met een verbruik van 20.000 tot 50.000 kWh per jaar.
– Bedrijven die winst maken en investeringsruimte hebben.
– Voor een VOF, eenmanszaak of maatschap zijn zonnepanelen extra interessant.

Bij optimale benutting van alle faciliteiten zijn zeer interessante rendementen haalbaar.

Maak een afspraak

Voor meer informatie of het aanvragen van een geheel vrijblijvende offerte, kunt u gerust contact met ons opnemen via telefoonnummer 0548-595625 of e-mail info@leerkes.nl.